出来たて燻製をいつもの食卓に『smoke-pod』
“smoked-pod” for your regular table to enjoy freshly prepared smoked food.
今日は何を食べよう?おうち時間が増えたことで、気軽に料理を楽しむ人が増えました。「smoke-pod」を使えば、夕食の一品からちょっとしたおつまみまで、毎日の食卓で簡単に燻製を楽しめます。
従来の燻製器は大型で角ばったものが多く、それゆえ収納や洗いやすさの面で課題がありました。「一度燻製器を片付けると、次に燻製を作るのが億劫になってしまう」というデザイナーの経験談もありました。株式会社タキオンの金属を自在かつ正確に加工できる技術を活かせば、加工の難しいステンレスも効率的なプレス工程で美しく成形することが可能です。これにより、器の面を傾け角を丸くしたコンパクトで扱いやすい燻製器を可能な限りコストを抑えて開発することができました。燻製作りが初めての方はもちろん、すでに燻製を作られている方にもメリットを感じていただけます。
What shall we eat today? With more time at home, more people enjoy cooking casually. The “smoke-pod” makes it easy to enjoy smoked food at the dinner table every day, from a dinner dish to a small snack.
Conventional smokers are often large and angular, making them difficult to store and easy to wash. One of the designers said, “Once you put away the smoker, it becomes a chore to smoke the next time. By utilizing Tachyon’s metal processing technology, even difficult stainless steel can be formed beautifully in an efficient pressing process. This has enabled us to develop a compact and easy-to-handle smoker with tilted sides and rounded corners at the lowest possible cost. We believe that this product will be beneficial not only to those who are new to smoked food production, but also to those who are already making smoked food.









Project Team
smoke-pod
メーカー:株式会社タキオン
デザイナー:なかよし / デザインユニット
ECサイト順次公開